Happy Valentine’s Gay

valentinesgay.jpg

Ce uram noi barbatii mai mult decat filmele indiene , telenovelele si o bere calda si rasuflata ? O idee careva ? Boxerii apretati prea tare … dar nu despre asta o sa vorbesc .. 🙂 Uram niste zile …..zile precum 1 martie, 8 martie , Dragobetele si mai nou in defavoarea noastra ..de cativa ani Valentine’s Day …… Sa fiu inteles , nu uram femeile pentru care cumparam diverse … uram oamenii care au inventat aceste zile :))))

Ziua a inceput normal : deschisul ochilor, revenitul din somn , senzatia de „fatat o matza in gura „, intinsul din maini , datul jos din pat , scrpinatul la boashe , datul a 2 dume despre colegii din camera , intratul pe mess, chemarea plaiesilor la cafea , imbracarea , injuratul colegului ca nu se grabeste , iesitul , spargerea retinei la contactul cu lumina mult prea puternica, schimbatul a 1 leu in 2 fise de 50 bani , cafeaua …..pana aici totul normal … pana cand apare primul baiat cu o floare , apoi inca unul .. si apoi inca unul …..

In cap ti se contureaza o idee…. ce e cu atatea flori intr-un timp atat de scurt ? si apoi te izbeste in cap ideea , trezirea la realitate , strafulgerarea care face lumina in mintea ta ….. e Valentine’s Day …..mda . Ce ne bucuram …. Ai aceeasi senzatie ca si cand afli ca nu mai e bere la ceva chef , ca nu ti-ai luat un examen , ca Mos Craciun nu exista iar Iepurasul de Paste nu caca oua rosii …… Yupppppppppiiiiiii

Si urmeaza cavalcada de intrebari : Eu ce o sa iau ? Ce ii place ? Ce nu ii place ?Mai am timp sa ii iau ? Au mai ramas flori ? E de ajuns doar flori ? daca da .. ce flori ? si lista poate sa continue …… si mai sorbi o gura de apa maro luata de la bancomatul de cafea ….

E ciudat … Oare si ele se gandesc asa? sau de fapt nu cred….pentru ele e ceva important ..isi fac planuri din timp … stiu exact ce o sa ia , cand , cu cine o sa mearga , de unde o sa ia .. tot tot… un plan minutios , o adevarata operatiune militara pusa la punct pana la cele mai mici detalii ….Si fac asta doar sa te faca sa te simti prost …parerea mea ..hac!!!

Nu-i nimic …. nu te agita , nu suna la linia Sprite, calmeaza-te…este timp … si oricum cadourile luate pe ultma suta de metri sunt cele mai frumoase… Asa suntem noi barbatii .. gandim bine in conditii de stres ridicate …

Nu stiu daca ati observat dar in ziua de Valentin doar barbatii sunt la vanat prin magazine , agitati fug dintr-o parte in alta , cu stresul pe fata si teroare in suflet … 🙂 Femeile sunt de un calm englezesc …..Ele au totul sub control…cel putin de o saptamana e pus cadoul deoparte …..

Foarte interesanta imaginea…. furnicar de barbati si femei calme . Dimineata o sa vezi o gramada de barbati cu flori in mana si seara o gramada de femei cu flori in mana ….. a dracului si transhumanta asta a florilor …. :))

Nu ne erau de ajuns 1 si 8 martie ? a dracului comercianti de ciocolata si felicitari au trebuit sa mai bage ei una in plus ….. dar au stiut ei ce au stiut … ( apropo e o conspiratie a celor 2 de mai sus si a vanzatorilor de flori .. sunt sigur .. doar ca nu o pot demonstra 😛 )

Hai ca v-am lasat …. sa fiu sigur ca mai prind si eu o floare ceva … ca am tot urmarit drumul spre cimitir si nu au dus nimic cu coroane cu flori naturale …deci …. Got to go !!!

PS Bruzli inca il bate pe Vandam si nu mai vad dead people dar acum aud voci .. dar tot e mai bine 🙂

~ de elmexican pe februarie 14, 2008.

8 răspunsuri to “Happy Valentine’s Gay”

  1. foarte fain si bine punctat… mai ales cu transhumanta florilor:)) partea naspa ca nici macar cand ii an bisect nu primim de la fete nimik… ca or scos ele o duma:”ziua barbatului e in fiecare zi”… ia nu mai spune.. daca era asa in fiecare trebuia sa fie la mine la usha stolul de femei cu florile in mana si drumu pavat cu flori…
    mai mexicane sa stii ca si io m-am gandit la conspiratia aia cu ciocolatii si florarii… si io propun sa ne-apucam sa facem o petitie prin care de zilele fetelor sa le dam orice altceva cadou… numa` flori si ciocolata nu.. de exemplu: pietrii… ieftine.. ushor de gasit…;)
    long live valentine`s gay:)))))) si btw… si pe bruzli si si pe vandam ii bate rambo.. ca am vazut io aseara;))

  2. he he he….foarte tare mexicanule…..bravo….e nou serial le iei ratingul la astia de la otv cu elodia…….pai ce sa zic multa imaginatie iti doresc hraneste-ti creiarasul sa fie cat mai multe „episoade „dinastea ……

    P.S. I`m your biggest fan:P

  3. nu e adevarat, noi nu luam cadouri cu o saptamana inainte, si noi ne gandim oare ce sa luam , de unde sa luam, daca nu o sa-i placa….
    numai ca noi suntem mai relaxate in privinta asta, ne place sa facem cadouri
    imi place ce ai scris, tine-o tot asa

  4. Well it is a kind of true ce ai scris ;)). Oricum eu nu sunt fan Valentine’s Day. Iar despre imaginatia ta ce sa spun…….e ffffffff bogata, .. bolnava, who knows :))

  5. pt mine nu-i nimic interesant de valentine`s day asta…n-am gasit valentin nicaieri..mihai, ionut, radu, cornel, etc. mai sunt da valentin nop!!!…deci pt cei ce se iubesc cu valentin lucky bastards…

  6. True…. RESPECT

  7. St Valantines-o sarbatoare inventata si importata sau o proiectie a unor sentimente?

    Acest eseu,post este dedicat tuturor celora care sunt in stare de indoiala sau pentru toti ce-si inchipuie aiurea pe…St. Valentines
    Subiectul este intr-adevar unul de mare actualitate,la mare “moda”… Dar oare,cumva vi s-a intamplat sa cunoasteti adevarul sau cate ceva din viata acestui sfant? Sau manifestarile unora dintre semenii nostrii mai “infierbantati’,mai euforici v-a cam facut sa le dati dintr-o data dreptate… desigur este doar un punct de vedere nimic mai mult. Deci numai dumneavoastra aveti puterea de decizii.Luna februarie s-a transgormat subit intr-o luna a…”dragostei” fabricata,importata din culturi mai “cool” mai “trendy”,mai bine aspectate economic,dar niciodata si nicicum spiritual. De ce oare? e cumva poporul roman in lipsa de sarbatori de export? Sau romanii s-au cam saturat de binele ce- inca se mai gaseste in tezaurul de spiritualitate inca aflat din abundenta? De ce multi dintre noi,generatia post-decembrista avem impresia ca suntem mai “altfel” si drept consecinta (scuzati expresia) …punem botul la orice fel de oferta care mai de care mai artificiala,mai desucheata? Nu zic totusi nu..E bine de stiut dar nu de adoptat fele de fel de “occidentalisme” si “americanisme” ieftine si lipsite de esenta…
    Absolut tot poporul avid de “nou’ de “senzatie” este in plina febra a pregatirilor pentru… St Valentines. Nu mã sfiesc sã-l numesc Sfântul Valentin, pentru cã nu vãd legãtura între viata mucenicului Valentin, mãrturisitor al credlntei crestine, si marele kitsch mediatic Valentine’s Day ce se porneste de la începutul lunii februarie. Cred cã nici Sfântului, privind din Ceruri, nu-i plac modul total eronat în care azi îi sunt percepute viata, atitudinile si chiar modul în care este sãrbãtorit.
    Dar cum oare sã întelegi dacã îmbrãtisezi cu entuziasm, asa, peste noapte, cultul sfintilor fãrã a citi integral viata unui sfânt mãcar, fãrã a te ruga cu predilectie nici unuia dintre ei? Câti dintre cei foarte entuziasti în aceste zile au vãzut mãcar coperta unor carti pe care inaintasii le aveau la mare cinste ca cea a Proloagelor sau Acatistierului? De aici ar trebui sã întelegem cã ceva nu este în regulã cu (indraznesc sa sustin ideea de autentica parodie ieftina) circul Valentine’s Day. Dar, lecturand in mare graba viata Sfantului Valentin am observat ca exista foarte multe variante auxiliare sau foarte bine “adaptate”.
    Si ca sa nu fiu chiar fanatic sau partinitor,o versiune “adaptata” este urmatoarea preluata de pe Wikipedia, enciclopedia liberă .Sfântul Valentin, sau Valentin von Terni este un martir declarat ca sfânt al creştinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III fiind episcop în Interamna (azi: Terni Italia). El a fost executat la moarte 14 februarie 269) din cauza credinţei lui. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiţi în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). Azi fiind Valentin considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. Ca sa para si mai autentica povestirea o sa mai repet inca o versiune “originala”-”Odată era un împărat roman al cărui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptător îndârjit şi a avut multe războaie. El a vrut o armată puternică dar majoritatea bărbaţilor lui nu au vrut să meargă în luptă. Împăratul s-a gândit că bărbaţi voiau să stea acasă cu soţiile şi copiii lor în loc să se lupte pentru el.Claudiu a găsit o soluţie pentru această problemă. A decis ca niciunul dintre soldaţii din Roma să nu se mai poată căsători. Împăratul s-a gândit că această lege îi va face pe bărbaţi să meargă la război şi să lupte ca nişte adevăraţi soldaţi.Valentin, care era un preot, credea că oamenii trebuiau să se căsătorească. Astfel el a căsătorit în secret cupluri. El făcea cununiile în locuri secrete, deci împăratul nu-l putea găsi.Dar el l-a găsit. Valentin a fost arestat şi adus în faţa împăratului. Lui Claudiu i-a plăcut de Valentin şi a crezut că este un om tânăr şi înţelept. L-a încurajat să renunţe la creştinism şi să devină un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost întemniţat şi condamnat la moarte. Până în ziua execuţiei, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat scriind “Adu-ţi aminte de Valentin al tău.”

    Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Totuşi este necunoscută data datorită faptului că nu se ştie dacă legenda este adevărată dar este oricum o poveste frumoasă. Nu există dovezi pentru a arăta dacă această poveste este adevărată sau nu dar oricum ziua de Sfântul Valentin este celebrată în onoarea sa.

    Totusi as vrea sa cred ca ceea ce am citit se integraza in informatiile oficiale. Si asa va propun sa vedem ce spune în esentã una dintre variantele Vietii Sfântului Valentin…desigur din prima categorie.
    Se istoriseste cã împãratul Claudius al II-lea nu reusea sã-si adune oastea pentru cã bãrbatii refuzau sã se înroleze. Credea cã motivul era acela cã bãrbatii romani nu voiau sã îsi pãrãseascã sotiile. Din cauza acestui fapt, împãratul a interzis logodnele si nuntile în Roma. Un preot crestin, pe nume Valentin, a intuit imediat cã tinerii au primit o ispitã greu de purtat.Mai mult decat sigur el a observat cu sigurantã cã interzicându-li-se cãsãtoria, unii tineri, deznãdãjduind, au cãzut pradã desfrâului, traiului în concubinaj.
    El, iubitorul de Hristos si de oameni, stia prea bine cuvântul Sfântului Apostol Pavel ce recomanda celor ce nu pot sã se înfrâneze sã se cãsãtoreascã. Valentin neputând rãbda pierderea sufleteascã a acestora, a cununat în secret perechile ce au apelat la el. Am in minte un posibil scenariu..In acea situatie si-o fi zis cu sigurantã: “mai bine îmi pierd eu viata aceasta trecãtoare, decât sã-si piardã acesti tineri sufletele”.
    Când împãratul Claudius a aflat cã preotul Valentin a nesocotit hotãrârea sa, l-a întemnitat pe pãrinte, care a murit ca martir în închisoare în anul 270 d.Hr., la data de 14 februarie.
    Dupã cum se observã, Sfântul a accentuat valoarea Tainei Cununiei. Cu sigurantã cã a fãcut-o pentru a-i feri de desfrânare, de concubinaj pe cei ce apelaserã la el. Sfântul Valentin L-a mãrturisit pe Hristos ca si Sfântul Pavel odinioarã care le spunea corintenilor: Fugiti de desfrânare! Orice pãcat pe care-l va sãvârsi omul este în afarã de trup. Cine însã se dedã desfrânãrii pãcãtuieste în însusi trupul sãu (I Conrinteni 6,18).
    Ne întrebãm ce legãturã are Sfântul Valentin cu pãgânul Cupidon simbolul asa-zisei dragoste ciudat inteleasa de majoritatea, fiul bezmetic al zeitei dragostei Venus, cu cãsãtoriile de o zi (mai bine zis de-o noapte), cu chefurile monstruoase de prin statiunile turistice si concursurile cu premii constând în pachete de prezervative. Garantat, nu-i nici o legãturã. De aceea spuneam cã Saint Valentine nu-i mucenicul lui Hristos. Mai mult, ne aminteste de zeii greci închipuiti dupã poftele oamenilor sau de betiile dionisiace.
    Un mare parinte al Ortodoxiei,parintele Savatie Bastavoi spunea într-un articol pe aceastã temã; “Nu trebuie sã primim soaptele demonice ale desfrâului dacã avem mãcar o micã simpatie pentru acest Sfânt Valentin, iar dacã ne place mai mult sã rãmânem în desfrâu, atunci sã-l urâm pe acest Sfânt Valentin, sã-l urâm cu adevãrat, dupã cum si el a urât desfrânarea noastrã”. Desfrâul a început sã fie acoperit si justificat cu numele lui Valentin, mucenicul crestin, iar aceasta-i cu adevãrat un lucru demonic.
    Ziua îndrăgostiţilor are tradiţii regionale în Marea Britanie. În Norfolk un personaj numit Jack Valentin ciocăne la uşile din spatele tututor caselor lăsând dulciuri şi cadouri pentru copii. Mulţi copii au fost speriaţi de aceast personaj mitic. În Ţara Galilor mulţi oameni sărbătoresc pe 25 ianuarie în loc de 14 februarie. Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi. În Franţa o ţară tradiţional catolică, Valentine’s Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca în restul ţărilor occidentale. În Danemarca şi Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

    În Suedia este numită ziua tuturor inimilor . Nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, aşa că pe 14 februarie plantele şi florile încep să crească. Ziua îndrăgostiţilor a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii şi pe câmpuri. Este de asemenea spus ca păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranţă, numai de curând este sărbătorită ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este tradiţional 12 martie, ziua Sf Gregor.
    În România, sărbătoarea tradiţională pentru iubiţi este Dragobete care este sărbătorit pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, care poate fi găsit şi în cuvântul dragoste.

    România a început să sărbătorească şi Valentine’s day, deşi deja avea Dragobetele ca o sărbătoare tradiţională. Aceasta a dus la multe repercursiuni din partea mai multor grupuri, persoane reputabile şi instituţii dar şi organizaţii naţionaliste ca Noua Dreaptă, care condamnă Ziua îndrăgostiţilor ca fiind o sărbatoare superficială, comercialistă, importată drept un kitsch occidental Orientul Mijlociu si Africa.
    In concluzie astept opiniile si reactiile dumneavoastra… Cu viu interes!!!
    D.M

  8. Eu mi-s fatuca mai trecuta asa de prima copilarie, dar cand m-am trezit aseara cu barbatul la usa cu flori si ciocolata m-am uitat interzisa la el ca nu stiam ce sa fac cu ele. Mi-au placut mai mult plimbarea de dupa, pe la Mol-uri dupa halogen si injuraturile ce le scotea cand dadea in cate o groapa romantica sau se apropia vre-un viteaz prea tare de noul BMW de care e atat de mandru.
    Dar acum stiu cata teroare e in sufletul vostru de zilele astea, ca asa m-am simtit si eu cand mi-am amintit ce zi e si ca n-am nici cadou, nici bani.
    Frate, traiasca pupatura pe frunte si buchetul de flori de la batrana din colt. Langa colierul cu diamante ar trebui sa ajunga 😀

Lasă un comentariu