Dormi in pace tara injiner te face!!!

16448.jpg

De cate ori ati auzit Vai saracu e student , nu are bani , nu are timp liber, invata mult , e stresat , e surmenat vai saracu ? de foarte multe ori … poate nu in aceasi formulare dar ..pe aproape ….

Exista un mit al studentului … o imagine bine conturata in capul oamenilor …imagine care  ne-am creat-o noi si predecesorii nostri co-purtatori de litera stecojie doar ca in loc de A este S . In orice asemanare cu alte ocupatii noi suntem invingatori … Vai saracii ca macar daca esti soldat ai solda dar studentii ….daca esti mama eroina si ai 3 copii primesti alocatie ,primesti de la stat si daca ai avut un sot gen albina din floare in floare mai primesti si pensie alimentara dar studentii…. daca esti pensionar ai pensie dar studentii …. studentii saracii nu au nimic …:)))) Atat de amarati suntem ca daca esti in troleu si zici ca esti student se ridica batranele si iti cedeaza locul , daca mergi la piata sa iti iei ceva iti face discount , daca mergi la curve si zici ca esti student … poti plati si cu bonuri de masa :))))) si vine sa iti faca si curatenie a doua zi la tine ….toata ideea e sa incepi cu Salut sunt student !! …..Saracu’ student !!!!

Daca mai esti si politehnist … e de vis .. e jackpot .. e gratis mama soacra !!!

Ehhhhh hai sa fim seriosi ……. ca perioada asta din viata nu mai pupi nici cand …… sa stai 7 luni pe an si sa nu faci nimic si apoi sa tragi 2 luni eu zic ca se merita … parerea mea..hac!!!!

E facultate ..deci e facultativ !!! cata lume care munceste poate sa zica..Ba eu nu merg azi la munca ..ploua afara. Nu merg azi de la 8 ca merg de la 12 doar pentru ca pot . Daca am mers de la 12 hai ca rezist pana la 13 si apoi plec.. macar sa nu fi venit deageaba …chiar deageaba . Si lista poate continua …..

Studentul e pierzatorul universal de timp …si nimeni nu o face mai bine ca el .. el are ani de munca in spate , studii , cercetari , relatari ,modele demne de luat in seama , nopti si zile pierdute doar pentru a ameliora procesul de pierdere a timpului . Si cred ca ne apropiem de perfectiune …. nu de alta dar ne pricepem !!!

Si totusi e ceva magic in a fi student . E o eticheta …si doar cei care au fost sau sunt studenti o stiu … Un fost student o sa se uite la tine cu gelozie …. el stie …stie cum e …a trecut …. odata ce ai trecut de studentie …ti-ai pierdut farmecul ,ti-ai pierdut imaginea de om tanar , om de distractie , om care isi traieste viata ….ai devenit iar un om intr-o masa de oameni ….. E ceva magic in a fi student !!!

Sa revenim ca deja o dau in melancolie si in taieri de vene de-a lungu’ .

Activitati de baza ale studentului : dormitul , iesitul in oras, bautul cafelei dimineata(2 ore minim ), statul in pat ( dupa preferinte ) , mancatul ( dupa posibilitati ),iar dormitul, iar bautul cafelei ( asta e mai scurta …discutiile si minciunile s-au epuizat de dimineata ), urmeaza scuipatul la punct fix ( proba de indemanare)scuipatul la punct mobil( paianjeni . furnici..proba de si mai mare indemanare ) , deschisul unei carti de curs ( doar pentru a lua numarul vreunei fete notat pe carte) , messengerul ( minim 4 ore pe zi ) si multe alte ….. in orice caz paralelismul dintre invatat si student tine pana in sesiune …..atunci se intalnesc … dar nu pentru mult timp si si atunci rar .

Oricum e placut sa fi student ….asta daca te inscrii in tiparele de mai sus , daca nu …..nu simti perioada asta ca si mine ….

Savurati perioada asta pentru ca alta la fel nu mai prindeti …..asta daca nu castigi la loto si cat mai repede…

Hai ca o lasam pe alta data ca nu mai am chef … apa maro nu isi face efectul si azi am avut examen deci … sunt un pic plouat ( a dracului ..a trebuit sa il puna de la10.. ca daca era de la 12 murea…)

As vrea sa multumesc tuturor celor care mi-au vizitat blogul meu bloguitor si in special lui Mishu cunoscut in lumea interlopa sub numele de Babilon (ca e mare ) , Rica ( de la fraierica ),Drujba ( ca sforaie ) dar cel mai bine il stie lumea de Cercetashul.

PS Vandam e la pamant …pariuri careva ? Nu mai aud voci !!! isi fac efect medicamentele 😀

~ de elmexican pe februarie 15, 2008.

5 răspunsuri to “Dormi in pace tara injiner te face!!!”

  1. pai bine mai ca imi zici doar trei nume:p ai uitat de cel mai important:D:)) mishu zis cercetashul 😀
    si totusi.. viata de studentie are farmec… mai ales in sesiunea de toamna:))
    apropo ce ii cu postu asta? te-a ofticat vre-un prof sau ti-ai luat examenul? stiu ca is doua extreme…da` cam asa esti tu… o extrema de mijloc:))

  2. adevarul e ca numai noi stim cum mai rezistam … e foarte greu sa gaseti zilnic noi modalitati de a pierde timpul … mai rau ca pensionarii 🙂

  3. Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cum ai putut sa uiti cel mai important lucru: iesitul seara prin baruri obscure la agatat de gagici de la Litere ?:(((

  4. true true ….my bad my bad … nu o sa se mai intample!!! Promit 😀

  5. ar trebui sa se faca un concurs de inventat activitati noi cu care sa-si umple studentii timpul

Lasă un comentariu